woensdag 6 mei 2015

Als ik nu geld had en een vrouw was

Dan zou ik nog even wachten. Iedereen stopt zijn geld in aandelen maar de koersen zitten in een correctiefase. Maar goed, volgens een toonaangevende specialist gaat de AEX weer even richting de 250 en dan weer vrolijk omhoog. Je moet wel ballen hebben, maar als je vanaf 250 een batch mooie opties koopt dan kan je binnen de kortste keren een tonnetje rijker zijn. Helaas die lef heb ik niet en het geld overigens ook niet, maar een klein gokje zal ik wel wagen denk ik. De kans is 64%(statistisch) dat de koers dan weer omhoog gaat. Het blijft een gok. Daarom heet het ook speculeren. Maar de kansen zijn wel vele malen groter dan in welke loterij dan ook. Dus als je van een gokje houdt. Ga je gang.

Jaren geleden heb ik al eens wat aandeeltjes gehad, mee gestopt. Waarom? Ik weet het niet meer. Als ik ze had laten staan dan waren ze nu(20 jaar later) misschien wel meer dan een ton waard geweest. De experts zeggen. Koop in de dalen en verkoop op de toppen. Het lastige is te bepalen waar die top en dat dal zich bevindt. Vergeten ze er even bij te zeggen. Vrouwen schijnen trouwens beter te beleggen, behoudender schijnt het. Mannen zijn te impulsief! Misschien is daarom het merendeel van de bloggers vrouw. Geld vasthouden en behoudend omgaan met geld is niet besteed aan mannen.

Goed dan! Ik zal mijn vrouwelijk kant aan proberen te spreken. Ik trek een jurkje aan. Een beetje lipstick, eyeliner e.d. en dan maar beleggen jongens ehu meiden! Kom maar op met de centen.

1 opmerking:

  1. Ik ben de uitzondering op de regel blijkbaar,
    1000 euro op de giro. Af en toe een korte long optie aex via de giro. De zenuwen in mijn lijf, alles wat ik win naar prive voor leuke dingen. Wat ik verlies, pech gehad. Lees graag de TA column op iex.nl tot nog toe gaat het goed. Pas mee begonnen nadat ik gestopt was met werken en mijn hypotheek is afbetaald.

    BeantwoordenVerwijderen